අවශ්ය ද්රව්ය:-
♦ බිත්තර 4ක සුදුමද පමණක්
♦ ජෙලටින් තේ හැඳි 2 යි
♦ සීනි කෝප්ප 1/2 යි
♦ වතුර පීරිසි කෝප්ප 1/2 යි
♦ කළරින් ස්වල්පයක්
සාදන ක්රමය:-
උණූවතුර කෝප්ප 1/2 ක් ගෙන එයට ජෙලටින් දියකරගන්න.
බිත්තර සුදුමද පමණක් ගෙන හොඳින් ගසන්න. එයට සීනි හා ජෙලටින් වරින් වර එක් කරමින් හොදින් ගසාගන්න.
ඉන්පසු මෙම මිශ්රණය කොටස් 2 කට වෙන්කර එයට වෙන වෙනම කලරින් (වර්ණ) දෙකක් මිශ්රකර තට්ටු 2 ක් වශයෙන් තිබෙන සේ පුඩිම බඳුනකට දමා ශීතකරණයේ තබන්න.
අවශ්යනම් පිටිකරන ලද අඹ, අන්නාසි හෝ කජු, ජෙලටින් ආදියෙන් මෙය සරසා ගත හැක.
No comments:
Post a Comment